

UNA CIUTAT AUTÈNTICA
50 años de Hospitalet
Ya debes conocer los puntos de interés más conocidos de tu barrio, Bellvitge. Encuéntralos en esta página web y descubrirás el siguiente paso.

LA CIUTAT
Les primeres restes materials importants trobades a L'Hospitalet daten del segle IV abans de Crist i corresponen a la cultura ibèrica, el Paleolític i el Neolític. També s’han trobat restes de la civilització romana des del segle II abans de Crist, com el Cap de Medusa, que es troba al Museu Arqueològic de Barcelona.
El nom original del municipi és Provençana. La superfície d’aquella època doblava l’actual. L'Hospitalet va ser una vila agrícola fins a finals del segle XVIII, quan van començar a instal·lar-s'hi les primeres fàbriques tèxtils. El 15 de desembre de 1925, el rei Alfons XIII la converteix en ciutat.
Al s.XX hi ha un gran augment demogràfic per la revolució industrial. Els nous ciutadans provenien d’arreu d’Espanya, com els nostres avis. Quan van arribar es van trobar sense escoles, equipaments públics, parcs, ni zones verdes. Així que van començar a fer protestes i a construir pel bé de la societat.
A principis del segle XXI L'Hospitalet ja és un municipi modern.
El nom de la ciutat prové del llatí hospes, hospitis, en referir-se a un "hoste" o a un "lloc d'acollida, d'hospitalitat". Segons altres versions es refereix a un hospital, entès com un "lloc on es refugiaven els viatgers especialment en el període medieval".
Fes click als icones per conéixer més detalls sobre la ciutat:
DIVISIÓ I EXTENSIÓ POBLACIÓ TRANSPORT

13 BARRIS - 6 DISTRICTES
QUI SOM?

Som dos estudiants de l'escola Tecla Sala, hem creat aquest web per al nostre Treball de Recerca de Batxillerat. Un cop acabat, volem portar el nostre projecte més enllà i seguir amb el nostre objectiu...
Pretenem donar a conèixer de manera especial la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat, mostrant tot el que té per oferir la nostra estimada casa.
En aquesta pàgina web podrà veure els diferents districtes de la ciutat amb informació sobre els punts més emblemàtics, rutes culturals de cada un, un calendari anual d'esdeveniments, pósters promocionals, vídeos i fotografies, la majoria capturades i editades per nosaltres.
Gaudiu de la pàgina tant com nosaltres creant-la. Gràcies!
